theater  

Oroek

Muziektheater op het ritme van de zee

regie: Flora Verbrugge, tekst: Sophie Kassies, muziek: Ocobar, producent: Jeugdtheater Sonnevanck, met: Herman van Baar en Annemarie Maas.

regie filmbeelden: Marcel Visbeen, camera: Mick van Rossum, productie: Selwyn Film.

premiere: 26 februari 2006
reprise: tot maart 2008

Oroek woont samen met zijn ouders in een klein vissershutje, op een grote ijsvlakte. Op een nacht hoort hij zijn naam. Hij staat op, kleedt zich aan en loopt in de richting van de zee. Daar, verstopt achter een rots, vindt hij een zeehondenhuid. Heeft deze iets te maken met het geheim dat zijn vader zo koestert?

Speciaal voor deze voorstelling heb ik met cameraman Mick van Rossum filmbeelden gemaakt die voor de hele voorstelling als decor dienen.

De film bestaat voornamelijk uit landschappen en is voor het grootste deel opgenomen op lokatie in IJsland. De totale lengte van de film is zo'n 70 minuten.

Pers:

‘[...] Daarnaast geven de filmbeelden van Marcel Visbeen het verhaal nog een extra injectie. Prachtige, ruige beelden van IJsland. Eindelijk eens plaatjes op een scherm die een voorstelling niet hinderen of zwakke plekken moeten verdoezelen, maar doeltreffend ondersteunen.’ - Twentse Courant Tubantia

‘De kracht van Oroek zit vooral in het samenspel van muziek, licht en op de achtergrond geprojecteerde filmbeelden.’ - Leeuwarder Courant

still Oroek
still Oroek still Oroek