Marcel Visbeen (Den Haag, 1966) is schrijver en regisseur. Hij studeerde theater-, film-, en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen werkte hij als regisseur van non-fictieprogramma's voor verschillende omroepen. Hij was onder andere samensteller/regisseur van Sportpaleis de Jong van de VPRO.

In 1997 was hij mede-oprichter van productie maatschappij Pupkin Film, waarvoor hij zijn eerste korte film Elvis Lives! maakte. De film won de NPS-prijs voor de beste korte film en werd geslecteerd voor een groot aantal binnen- en buitenlandse festivals.
Daarna legde Marcel zich meer toe op drama en hij schreef en regisseerde korte films en televisiefilms, waaronder zes afleveringen in de serie Goede Daden bij Daglicht voor de VPRO; de Novelle Blackout voor de NPS en de One Night Stand: Verdwaald voor de VARA. Hij regisseerde ook afleveringen voor de drama-series Hartslag (NCRV) en Verborgen Gebreken (Net5).
Daarnaast maakte hij als regisseur en producent vele commercials, video clips en televisieprogramma's. Zijn opdrachtfilm The Tech Files won zeven prijzen, waaronder een Silver Medal op de New York Festivals.

In 2005 was hij co-auteur, regisseur en co-producent van de Telefilm Staatsgevaarlijk voor Pupkin Film en de NPS. Niet lang daarna verliet hij Pupkin Film en begon zijn eigen productie maatschappij Selwyn Film.

De eerste Selwyn film, American Dreams van Eelko Ferwerda, won de prijs voor beste korte film op het Hollywood Film Festival in 2006. Daarna realiseerde Selwyn Film geheel in eigen beheer de speelfilm Linoleum, waarvoor Marcel niet alleen regisseur was, maar ook co-auteur, producent en editor. Linoleum werd bekroond en geselecteerd op verschillende binnen- en buitenlandse festivals en vond in het Franse Insomia World Sales een internationale sales agent.

Naast zijn film- en televisiewerk is Marcel ook actief als theatermaker en proza-schrijver. Hij maakte de Paradevoorsteling Nuvolari! met Daniel Boissevain en Ocobar en regisseerde Harmonium, Laagland en Buitenstaanders, de succesvolle voorstellingen van Ricky Koole en Leo Blokhuis.
In maart 2009 verscheen zijn eerste boek Met het stuur tussen de tanden bij Uitgeverij L.J.Veen. Het is een verzameling literaire verhalen over markante figuren uit de Grand Prix geschiedenis.

Recentelijk regisseerde Marcel verschillende afleveringen van de populaire dramaseries Dokter Tinus en Moordvrouw. Voor Moordvrouw was hij gedurende het tweede en derde seizoen tevens creative producer, een functie die hij ook zal vervullen voor het aankomende vierde seizoen van Dokter Tinus.

Marcel